Norsk analysen historia

Norsk Analyse AS:n perustivat kesällä 1988 kaksi analytiikkaan keskittynyttä insinööriä,
jotka olivat lähtöisin Norjan prosessianalysaattori-ja järjestelmäintegraatioteollisuudesta. Perustajilla oli yli 10 vuoden kokemus meri-, öljy-, kaasu-, ja prosessiteollisuudesta Skandinaviassa.

NA kasvoi ja erikoistui prosessianalysaattorien järjestelmäintegraatioon ja perusti myyntikonttorin Ruotsiin 1989, Tanskaan 1990 ja Yhdysvaltoihin 1992. Näistä myyntikonttoreista kehittyi erillisiä myynti- ja huoltoyhtiöitä 1990 ja 1995 perustettiin merkittävä huollon ja kunnossapidon keskittymä Trinidadiin. Trinidadissa on erittäin laaja
kirjo teollisuutta ja maa on merkittävä ammoniakin, metanolin, hiilivetyraaka-aineiden tuottaja maailmassa. Huoltoyhtiömme solmi merkittäviä huoltosopimuksia paikallisen teollisuuden kanssa ja näin yhtiöstä tuli merkittävä osa NA-konsernia.

Aiemmin Tanskalla oli merkittävä osuus automaation ja analyysijärjestelmien yhdistämisestä, mutta vuodesta 2000 lähtien on Tanskassa keskitytty lähinnä myyntiin ja järjestelmäintegraatioon. Tanskassa muutettiin vuonna 2012 uusiin tiloihin ja Tanskassa on löytynyt paljon myyntipotentiaalia erityisesti energia- ja meriteollisuudesta.

Konsernin uudet tuotantotilat rakennettiin Ruotsiin ja siellä tapahtuu kaikkien tytäryhtiöiden järjestelmäintegraatio, kokoonpano sekä testaus. Tuotantotilat, mukaan lukien toimistotilat, aloittivat toimintansa vuonna 2009.

Konserni laajensi toimintaansa uusille markkina-alueille, kuten välimeren alue, sekä Lähi-Itä, ja avasi toimipisteen Turkin Izmiriin vuonna 2009. Päämarkkinasektori Turkissa on paikallinen hiilivetyteollisuus.

Vuoden 2012 lopussa perustettiin Suomeen myynti- ja huoltotoimipiste, joka sijaitsee Espoossa. Suomen vastuualueeseen kuuluu myös Baltian alue.

Nykyisin konsernissa toimii noin 70 vakituista alan ammattilaista, kaikki valmiina palvelemaan teitä.